PUNJENE PALAČINKE
Ovih dana sam sva u motanju, savijanju iliti rolanju.😂😂😂
Jučer rolnice od patlidžana, danas punjene palačinke. Znači, smotana sam i ja.😅😅😅
Recept za palačinke ne bih pisala, jer svi imamo neki svoj recept, ali ako treba napisat ću naknadno. 🙂🙃
Moje današnje su uz dodatak raževog brašna i jako su mekane i ukusne.
Ispeći 14 palačinki promjera 24 cm, ako je veća tava, onda ih treba manje. Uglavnom, orijentir neka vam bude veličina vašeg pleha.
📍Nadjev:
- 1 pileća prsa
- 250 gr edamera ili gaude
- začin za piletinu
- 200 ml vrhnja za kuhanje
📍Za tartar umak:
- 2 veća kisela krastavca
- 5 kašika majoneze
- 3 kašike pavlake ili milerama
- suhi ili svježi peršun
- malo sušenog kopra (po želji)
Dakle ispeći palačinke.
Filete izrezati na komade i čekićem ih rastući u šnicle. Začiniti začinom za piletinu ili po želji u posudi izmiješati vegetu, maslinovo ulje, biber, bijeli luk u granulama i uvaljati sve šnicle u tu smjesu. Propržiti na malo ulja da porumene sa obje strane.
Dio sira izrezati na kriške, a dio izrendati, mada možete sve izrendati, neće smetati.
Na svaku palačinku staviti komad piletine, odozgo sir i zamotati kao sarmu. Redati u nauljen pleh jednu do druge.
Preliti vrhnjem za kuhanje, posuti izrendanim sirom i peći na 200° 25 minuta.
Za umak kisele krastavce izrendati na sitnije rende i pomiješati sa ostalim sastojcima.
Pri serviranju, preliti ih tartar umakom i posuti peršunom.
Jako su zasitne i izuzetno ukusne.
Primjedbe
Objavi komentar