ZAPEČENI FILETI SA PAPRIKAMA
Predstavljam vam zaista odličan, ukusan ručak, kombinacija kojoj je teško odoljeti.
Izrezati na komade željene veličine i poslužiti.
Potrebno je:
- 5-6 komada pečenih i oguljenih paprika roga
- 1 pileća prsa
- 5-6 kriški sira edamera ili gaude (može i listići)
- 5-6 većih kriški pileće ili pureće šunke
- 3 jaja
- 3 kašike milerama
- Vegeta, so, biber, bijeli luk u granulama
Pileća prsa izrezati na šnicle, samo malo ih čekićem istucati. U zdjelu staviti par kašika ulja, začiniti vegetom, soli, biberom, dodati bijeli luk u granulama, pa u tu smjesu staviti pileće šnicle i dobro ih obložiti smjesom, pa ostaviti u frižider oko pola sata da se lijepo mariniraju.
Vatrostalnu tepsiju premazati uljem, pa poredati marinirane filete da prekriju dno. Odozgo poredati pileću šunku, zatim sir, a po vrhu rasporediti pečene paprike.
Žicom umutiti jaja, dodati mileram, posoliti po ukusu, dodati malo bibera pa preliti preko paprika. Lagano kašikom okolo podizati paprike i meso da se preliv ravnomjerno rasporedi.
Rerna treba biti zagrijana na 200°, pa staviti jelo da se peče oko 30 do 35 minuta, da lijepo porumeni odozgo.
Zaista je jako ukusno i sočno.
Dobar tek! 🍽️
Primjedbe
Objavi komentar