PILEĆI MEDALJONI U SMOKIJU
Djeca, a i odrasli, obožavaju ove male slasne zalogaje. Poslužite uz prilog po vašoj želji ili samo uz salatu.
Kako god, sigurna sam da ćete uživati.👍🏻
Sastojci:
- 500 gr pilećeg filea
- 2 jaja
- brašno
- so, vegeta, biber
- 1 kesa smokija
- ulje za prženje
Pileći file izrezati na kocke srednje veličine. Staviti u posudu, malo pouljiti, zatim začiniti po želji. Sve dobro izmiješati da svaka kocka bude obložena i začinjena.
Jaja umutiti viljuškom i posolitu, pobiberiti, dodati malo vegete.
Smoki prebaciti u kesu za zamrzivač, pa valjkom za tijesto lagano izvaljati da se dobro izmrvi.
Svaki komad piletine, uvaljati u brašno, jaja i u usitnjeni smoki. Pržiti na vrelom ulju, okrećući sa svih strana da bude lijepo rumeno.
Vaditi na kuhinjski ubrus i poslužiti uz bilo šta po vašem izboru.
Dok su topli divno su hrskavi, dok hlađenjem gube tu hrskavost ali okus ostaje odličan.
Dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar