PILEĆI FILE SA LIMUNOM I BIJELIM LUKOM
Moj ručak u sklopu hrono ishrane. Zdravo i ukusno. Za prilog sam imala sataraš, a vi možete pripremiti neko drugo dinstano povrće.
Sastojci:
Sastojci:
- 5 komada pilećih prsa
- 8 režnjeva bijelog luka
- sitna morska so
- malo maslinovog ulja (komine maslina)
- sušeni ruzmarin
- 1 veći limun
- 2 dcl bijelog vina
Pileći file posoliti i poredati u vatrostalnu posudu koju ste premazali sa malo maslinovog ulja.
Okolo poredati čitave režnjeve bijelog luka, posuti sušenim ruzmarinom, a po vrhu poredati kolutove limuna.
Zaliti bijelim vinom i peći u rerni zagrijanoj na 200° oko 30 minuta. U početku pleh pokrijte alu folijom, pa na pola pečenja skinite foliju da lijepo porumeni i odozgo.
Servirati toplo ili hladno. Bijeli luk, a i limun su mi bili poseban gušt, ovako fino pečeni.
Dobar tek :)
Primjedbe
Objavi komentar