MUFFINI OD JEČMENOG I HELJDINOG BRAŠNA
Zdravi i ukusni....
Sastojci za 6 mafina:
Prijatno!
Sastojci za 6 mafina:
- 100 gr heljdinog brašna
- 50 gr ječmenog brašna
- 1 kašika mljevenog lana
- 2 dcl kisele vode
- 1 jaje
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
- 2 pune kašičice praška za pecivo
- sjemenke lana za posipanje
Pomiješati obje vrste brašna sa lanom, soli i praškom za pecivo.
U posudi žicom umutiti jaje, pa dodati kiselu vodu. Smjesu sa jajima sipati u brašno i kašikom dobro izmješati.
Kalupe za mafine (najbolje silikonske) ili korpice za mafine napuniti pripremljenom smjesom.
Odozgo posuti sjemenkama lana.
Rernu uključiti da se ugrije na 190°.
Peći mafine oko 20-25 minuta da lijepo porumene.
Presjek izgleda ovako:
Prijatno!
Primjedbe
Objavi komentar