"MINESTRA" ČORBA
Jedno od onih "jela na kašiku" kojem se uvijek obradujemo svi u kući... I zdravo i ukusno.
Uz malo truda može biti i vaš sutrašnji ručak.
Sastojci:
Uz malo truda može biti i vaš sutrašnji ručak.
Sastojci:
- 500 gr "Minestra" mješavine mahunarki i žitarica (ječmena kaša, zelena leća, zeleni grašak, šareni grah, bijeli duguljasti grah, zeleni sitni grah, tamno-crveni grah, smeđi grah, crni grah, svijetlo-crvena leća, krupnik)
- 500 gr junetine bez kosti (flam)
- 2-3 krompira
- 2 mrkve
- 1 veća glavica crvenog luka
- 4-5 režnjeva bijelog luka
- 2 kašike sos paradajza
- vegeta
- biber
- đumbir u prahu
- kurkuma
- svježi peršun
Mješavinu mahunarki potopiti u vodu da odstoji minimalno 2-3 sata.
Na malo ulja propržiti junetinu isječenu na kocke, isjeckan crveni i bijeli luk i mrkvu izrezanu na kolutiće. Kad luk postane staklast, dodati krompir izrezan na četvrtine i mješavinu Minestra. Preliti vodom i kuhati na srednje jakoj temperaturi oko sat i po vremena. (Možete skratiti vrijeme pripreme tako što ćete kuhati u express loncu).
Pred kraj kuhanja, dodati sos paradajz i začine, dobro promiješati i još kratko prokuhati. Na kraju posuti svježe sjeckanim peršunom.
Servirati uz paradajz salatu i neki fin integralni hljeb.
Prijatno :)
Primjedbe
Objavi komentar