NAJJEDNOSTAVNIJA PUDING-GRIZ TORTA

Za ovu jaaaaako "kompliciranu" tortu potrebne su 3 različite vrste pudinga. Koristila sam puding od čokolade, banane i puding sa okusom slatkog vrhnja.





Kalup za tortu promjera 24 cm isperite hladnom vodom.
Sastojci za jednu vrstu pudinga:
-300 ml mlijeka
-200 ml vode
-1 kesica praha za puding
-5 kašika šećera
-2 pune kašike griza
Prah za puding pomiješati sa grizom i odvojenih nekoliko kašika mlijeka. Skuhati klasičan puding.
Izliti u kalup i poravnati. Skuhati odmah drugi puding na isti način, istresti preko prvog sloja, poravnati, pa napraviti treći. Ohladiti na sobnoj temperaturi, pa staviti u frižider da se dodatno stisne i dobro ohladi. Skinuti obruč i servirati.
Po želji posuti kokosom, umućenim slatkim vrhnjem ili ribanom čokoladom.
Idealno i za desert u čaši ili praviti u manjem plehu i rezati na kocke.




Primjedbe

Popularni postovi