ponedjeljak, 14. rujna 2015.

MUFFINI OD JEČMENOG I HELJDINOG BRAŠNA

Zdravi i ukusni....





Sastojci za 6 mafina:



  • 100 gr heljdinog brašna
  • 50 gr ječmenog brašna
  • 1 kašika mljevenog lana
  • 2 dcl kisele vode
  • 1 jaje
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica soli
  • 2 pune kašičice praška za pecivo
  • sjemenke lana za posipanje

Pomiješati obje vrste brašna sa lanom, soli i praškom za pecivo.

U posudi žicom umutiti jaje, pa dodati kiselu vodu. Smjesu sa jajima sipati u brašno i kašikom dobro izmješati.

Kalupe za mafine (najbolje silikonske) ili korpice za mafine napuniti pripremljenom smjesom.



Odozgo posuti sjemenkama lana.

Rernu uključiti da se ugrije na 190°.

Peći mafine oko 20-25 minuta da lijepo porumene.



Presjek izgleda ovako:




Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar