PILETINA U GORGONZOLI SA KROMPIRIĆIMA
Svaki novi dan pripada samo onima koji se nadaju, a sreća onima koji se nauče da je stvaraju.
Ako je nebo sivo duša ne smije biti. 😘
Boje su život, boje su sve...pa i na tanjiru.
Danas nešto baš dobro : krompirići pečeni u air fryeru (ubuduće : frajeru 😂) i pileći file u gorgonzola sosu. Ne znaš koliko je dosta. 🤭
Krompir sam začinila suhim začinom, biberom, crvenom paprikom, granulama bijelog luka i pekla u "frajeru" oko 35 min.na 200° uz povremeno protresanje. Ispao je predobar.
Pileći file izrezala na kocke, začinila istim začinima, dodala i kurkumu, pa sve popržila na malo kokosovog ulja. Kad je porumenilo, izvadila u posebnu zdjelu, u tavu stavila mali komadić maslaca i 150 gr gorgonzole izrezane na kocke. Dodala i 250 ml vrhnja za kuhanje sa 10% mm, sve dosolila, pobiberila, stavila malo i muškatnog oraščića, miješala da se sve istopi i zgusne i na kraju vratila prženo meso u sos.
Ostavila još kratko da se sve sljubi i to je to.
Uživajte i vi, ovo je top!!!!! 💞💗🥰
------------------------
Primjedbe
Objavi komentar