VARIVO OD PROKULICA I JUNETINE

Ovu čorbu sa prokulicama i junetinom moraju svi da jedu, šamaram ko neće.😂😂😂😂

Prava fantazija okusa i mirisa, a Bogami je i zdrava.




✍️Sastojci :

- 400 gr prokulica 

- 2 mrkve 

- 500 gr junetine bez kosti 

- 1 glavica crvenog luka 

- 3 režnja bijelog luka 

- 2 srednja krompira (možete staviti i više ako volite)

- 2 kašike paradajz pirea

- paradajz pelat (po želji)

- od začina: kurkuma, bosiljak, organo, suhi začin, mljeveni biber, svježe isjeckan peršun 

- 2 kašike ulja


U šerpu sipati ulje, pa kad se zagrije staviti sitno sjeckan crveni i bijeli luk, mrkvu na kolutiće i meso izrezano na kocke. Sve zajedno dinstati oko 5 minuta, zatim sipati paradajz pelat i pire pa doliti vode da prekrije meso. U polupoklopljenoj šerpi pustiti da se krčka iz povremeno dolijevanje vode oko sat vremena tj. dok meso ne omekša. Zatim dodati prokulice i krompir, pa nastaviti kuhati još oko pola sata. 

Izvaditi jedan krompir, izgnječiti ga viljuškom i vratiti u varivo (tako će se fino dodatno zgusnuti), pa pustiti da kuha još oko 10 minuta. Na kraju dodati sve začine, po svom ukusu i spremno je za degustaciju. 

Dobar tek i vama ako se odlučite napraviti ovu finu čorbicu. 👍🏻👌🏻🫶🏻






Uživajte uz ova zdrava variva tokom zime. Zaista su blagodat za organizam.💖💖💖

Ugodan ostatak dana....💜💜💜💜💜

Primjedbe

Popularni postovi