VARIVO OD PROKULICA I JUNETINE
Ovu čorbu sa prokulicama i junetinom moraju svi da jedu, šamaram ko neće.😂😂😂😂
Prava fantazija okusa i mirisa, a Bogami je i zdrava.
✍️Sastojci :
- 400 gr prokulica
- 2 mrkve
- 500 gr junetine bez kosti
- 1 glavica crvenog luka
- 3 režnja bijelog luka
- 2 srednja krompira (možete staviti i više ako volite)
- 2 kašike paradajz pirea
- paradajz pelat (po želji)
- od začina: kurkuma, bosiljak, organo, suhi začin, mljeveni biber, svježe isjeckan peršun
- 2 kašike ulja
U šerpu sipati ulje, pa kad se zagrije staviti sitno sjeckan crveni i bijeli luk, mrkvu na kolutiće i meso izrezano na kocke. Sve zajedno dinstati oko 5 minuta, zatim sipati paradajz pelat i pire pa doliti vode da prekrije meso. U polupoklopljenoj šerpi pustiti da se krčka iz povremeno dolijevanje vode oko sat vremena tj. dok meso ne omekša. Zatim dodati prokulice i krompir, pa nastaviti kuhati još oko pola sata.
Izvaditi jedan krompir, izgnječiti ga viljuškom i vratiti u varivo (tako će se fino dodatno zgusnuti), pa pustiti da kuha još oko 10 minuta. Na kraju dodati sve začine, po svom ukusu i spremno je za degustaciju.
Dobar tek i vama ako se odlučite napraviti ovu finu čorbicu. 👍🏻👌🏻🫶🏻
Uživajte uz ova zdrava variva tokom zime. Zaista su blagodat za organizam.💖💖💖
Ugodan ostatak dana....💜💜💜💜💜
Primjedbe
Objavi komentar