TIKVICE IZ RERNE
Čak i ako ne ljubite tikvice, ove tikvice će ljubiti vas! 😁😁😁👍🏻
Zaista su preukusne, a tako brzo i lako se spremaju.
Probajte, pa me se sjetite da javite utiske.🤗😂
Za ovo "izuzetno komplicirano" jelo, potrebno je:
🔸3 tikvice
🔸3 jaja
🔸100 ml milerama
🔸30 gr parmezana
🔸200 gr gaude ili edamera
🔸2 kašike maslaca
🔸3 režnja bijelog luka
🔸1 čajna kašika suhog bosiljka
🔸so i biber
Tikvice oprati i izrezati na krugove debljine 5 mm.
Redati u maslacem premazanu tepsiju kao kod mene da se preklapaju ili samo onako kao za musaku.
Odozgo posuti sa polovinom od ukupne količine rendane gaude ili edamera.
Posebno umutiti jaja, dodati mileram, rendani parmezan, sitno sjeckani bijeli luk, so, biber i sušeni bosiljak.
Preliti preko tikvica i sira pa peći na 180 stepeni oko 30 min.
Zatim izvaditi iz rerne, posuti preostalim sirom i vratiti u rernu još 10 minuta.
Poslužite toplo, zaista je fenomenalno i divno miriše.
Dobar tek i uživajte u ostatku dana, ako je dan tmuran ne budite takvi i vi. 😅😅😅💋💋💋🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰
Primjedbe
Objavi komentar