TELEĆI GULAŠ
Hajmo curice, hajmo dječaci....na odličan teleći gulaš! 😀😀😀
A sad recept za gulaš:
- 600 gr telećeg mesa bez kosti (birajte onako kako volite, nemasno, srednje masno ili masno 🤭)
- 2 veeeelike glavice crvenog luka
- 2 mrkve
- 4 režnja bijelog luka
- 2 kašike ulja
- svježe sjeckan peršun
- suhi začin
- mljeveni biber
- Boni začin za gulaš i paprikaš
Meso izrezati na kocke.
U šerpu sipati ulje i dodati sitno isjeckan crveni i bijeli luk, te sitno rendanu mrkvu. Sve prodinstati dok luk postane staklast. Zatim staviti meso, sve promiješati i dodati vode da prekrije meso. Kuhati uz povremeno dodavanje vode dok meso ne omekša i voda skoro ne ukuha
Zatim sipati Boni začin za gulaš, promiješati i sipati 700 ml vode. Sve skupa kuhati još 20 minuta. Ako želite gušći gulaš, stavite malo manje vode.
Posuti svježe sjeckanim peršunom i poslužiti uz krompir pire ili kuhani krompir, pastu, šta god.
Dobar tek i uživajte.🫶🏻💌❣️🍀
Sad horizontala.🤭🤭🤭🤭
Primjedbe
Objavi komentar