TELEĆI GULAŠ

 Hajmo curice, hajmo dječaci....na odličan teleći gulaš! 😀😀😀





A sad recept za gulaš:

- 600 gr telećeg mesa bez kosti (birajte onako kako volite, nemasno, srednje masno ili masno 🤭)

- 2 veeeelike glavice crvenog luka

- 2 mrkve

- 4 režnja bijelog luka

- 2 kašike ulja

- svježe sjeckan peršun

- suhi začin 

- mljeveni biber

- Boni začin za gulaš i paprikaš


Meso izrezati na kocke.

U šerpu sipati ulje i dodati sitno isjeckan crveni i bijeli luk, te sitno rendanu mrkvu. Sve prodinstati dok luk postane staklast. Zatim staviti meso, sve promiješati i dodati vode da prekrije meso. Kuhati uz povremeno dodavanje vode dok meso ne omekša i voda skoro ne ukuha 

Zatim sipati Boni začin za gulaš, promiješati i sipati 700 ml vode. Sve skupa kuhati još 20 minuta. Ako želite gušći gulaš, stavite malo manje vode.

Posuti svježe sjeckanim peršunom i poslužiti uz krompir pire ili kuhani krompir, pastu, šta god.

Dobar tek i uživajte.🫶🏻💌❣️🍀

Sad horizontala.🤭🤭🤭🤭




Primjedbe

Popularni postovi