HURMAŠICE SA PLAZMA KEKSOM
Strpljivo čekam neka bolja vremena, dok mi stara uporno fale... jer ništa više nije kao što je bilo.😏
Pa tako ni hurmašice... Ove su s plazmom. Takve nisu pravile naše bake ni nane, ali su Bogami odlične! 🤭👍🏻
Sočne, ukusne, mame na još.
Ako niste, probajte.💕
I kao ni do sada ne morate javljati kako su vam se svidjele, ne morate komentarisati, lajkovati, dijeliti, ne morate baš ništa. 😀 Ja sam tu, pa sam tu.😂
💬 Sastojci:
- 2 jaja
- 4 kašike šećera
- 250 gr maslaca
- 1 vanilin šećer
- 120 gr mljevene plazme
- cca 420 gr brašna
- 1 mala kašičica praška za pecivo
💬Agda:
- 700 gr šećera
- 700 ml vode
- par kriški limuna
Prvo skuhati agdu. Šećer i vodu izmiješati i staviti da prokuha. Kuhati oko 8 min., dodati kolutove limuna i ostaviti da se hladi.
U posudi mikserom izmiksati jaja i šećer, te dodati istopljeni maslac, mljevenu plazmu, prašak za pecivo i postepeno brašno. Možda vam bude trebalo malo više brašna, zavisi od vrste, ali čim se smjesa počne odvajati od posude i ne lijepi se za ruke, ne dodajite više.
Oblikujte hurmašice i redati ih u pleh.
Peći na 200° oko 20 do 25 min. da lijepo porumene.
Vruće hurmašice zaliti prohlađenom agdom i ostaviti da se potpuno ohlade.
Pri serviranju posuti sa malo mljevene plazme. ❣️
Uživajte u ostatku dana.💌💓
----------------
Primjedbe
Objavi komentar