CANNELLONI SA PILETINOM
Kad mudrac pokazuje zvijezde, budala gleda u njegov prst!
😎😉😜
A u ove predobre kanelone sa piletinom gledaju svi.😂😂😂
Ne da su ukusni, nego preukusni.👌🏻👍🏻❣️ Pripreme se uz minimalan trud i vrijeme, a zaista odličan ručak.
💬Sastojci:
- cannelloni
- 500 gr pilećeg filea
- 1 glavica crvenog luka
- 2 režnja bijelog luka
- so, mljeveni biber
- 4 kašike ulja
- 500 ml vrhnja za kuhanje
- 200 gr rendanog sira
Piletinu izrezati na što sitnije kockice, crveni i bijeli luk također. Sve to sjediniti, posoliti i pobiberiti. Dodati i ulje pa dobro izmiješati.
Puniti kanelone ovom smjesom i redati ih u maslacem premazan pleh.
Napunjene kanelone preliti ravnomjerno vrhnjem za kuhanje, pokriti alu folijom i peći na 200° oko 40 min.
Potom skinuti foliju, posuti jelo rendanim sirom i vratiti u rernu još 10 min da se sir istopi.
Servirati toplo uz omiljenu salatu, kod mene kisele paprike.👌🏻😀
Dobar tek!!!! 🫶🏻🫶🏻🍀
Primjedbe
Objavi komentar