PASTA SA DINSTANIM VRGANJIMA
Postoje 3 zamke koje nam kradu radost i mir: žaljenje zbog prošlosti, briga zbog budućnosti i nezahvalnost za sadašnjost. Uživajte u trenucima, jer se nikad ne zna šta donosi naredni dan.
I kada se snovi pokvase...uvijek ih možete osušiti.💓
Moj prijedlog za današnji ručak je toliko jednostavan, a tako izuzetno ukusan, da ga prosto morate probati.🤭🤞🏻
Za početak: imala sam domaće rezance iz svoje proizvodnje.😂 Svježe vrganje sam kupila i to veća 2 komada.
U tavu staviti komadić maslaca, pa dodati očišćene i izrezane svježe vrganje. Dinstati ih nekoliko minuta na laganoj temperaturi.
Na drugu ringlu staviti šerpu sa posoljenom vodom u koju ste stavili i par kašika ulja pa sipati rezance i ako su domaći, kao moji, kuhati ih samo par minuta.
Izdinstane vrganje samo posoliti i pobiberiti mljevenim šarenim biberom. Ocijeđene rezance dodati u vrganje i sve sjediniti.
Poslužiti obilno posuto ribanim parmezanom, svježim peršinom i polovicama cherry paradajza.
Može li jednostavnije i brže? Ne može. 🍀🤭❤️ Teško da može i ukusnije, a tek miris i aroma....ma bježi! 😂
Ugodan vikend! 💞💞💞
P. S. Kod mene radni vikend: slaganje drva.🙄
----------------
Primjedbe
Objavi komentar