HURMAŠICE SA BADEMIMA

Čudno neko vrijeme:

Ako čuju dobro o tebi - sakriju.

Ako čuju loše - prepričavaju.

Ako ne čuju ništa - izmišljaju. 

I naravno, sve ovo ne treba ni najmanje da te brine.😉🌸


Kupi nov češalj i napravi ove preukusne hurmašice, primamljivog izgleda i savršenog okusa.💌💓 

Znači, ne stari oprani češalj, nego nov i opran.🤭🤭🤭

Zaista su 🔝🔝🔝




🍀Sastojci:

- 200 gr maslaca

- 1 jaje

- 1 kašika šećera

- 3 kašike milerama

- 4 kašike pšeničnog griza

- pola praška za pecivo

- 350 gr brašna


🍀Agda:

- 500 gr šećera

- 600 ml vode

- 1 vanilin šećer 

+

- cijeli bademi za dekoraciju 


Prvo skuhati agdu. U šerpi šećer preliti vodom, dodati vanilin šećer, izmješati i staviti da prokuha. Kuhati 10 min.i ostaviti sa strane.

Pjenasto izmiksati omekšali maslac i kašiku šećera. Dodati jaje i mileram i sve sjediniti. Zatim dodati griz, brašno i prašak za pecivo pa umijesiti lijepo, glatko tijesto.

Odvajati kuglice i svaku oblikovati u valjak. Utisnuti u češalj (naravno nov 😂) spojiti krajeve i redati u pleh premazan sa malo ulja.

U sredinu svake hurmašice utisnuti po jedan badem. 

Peći na 190° oko 20-25 minuta da lijepo porumene.

Vruće preliti mlakim sirupom. 

Ostaviti da upiju agdu i da se potpuno ohlade, pa poslužiti.

Uživajte, zaista su i atraktivne i ukusne....😉❤️💌🍀



Primjedbe

Popularni postovi