LISNATA PECIVA PUNJENA SA 2 VRSTE SIRA

Jutros se pogledam u ogledalo, a ono mi kaže: "Nema veze, samo nek' si živa i zdrava!"

♡😁✔

I ja šta ću, bacim se na pripremu ovih fantastičnih lisnatih peciva punjenih sa 2 vrste sira.🥰 Ništa mekše i ukusnije od peciva nisam napravila.😍😍😍

Savršena su za doručak uz šolju jogurta ili mlijeka.

Sačuvajte recept da ne zaboravite probati. 🤭🤭🤭





🍀Sastojci:

- 500 gr brašna

- 1 jaje

- 200 ml mlake vode

- 60 gr otopljenog maslaca

- 1 kesica suhog kvasca

- 1 kašika pavlake

- 1 čajna kašika soli

- 2 prstohvata šećera


🍀Nadjev:

- 150 gr izrendane Mozzarelle

- 1 jaje

- 150 gr feta sira

- 2 kašike milerama


🍀 Premaz:

- 200 gr otopljenog maslaca

- 1 žumanjak i malo mlijeka 

- sjemenke lana, susama i čurekota za posipanje


Od svih sastojaka zamijesiti mekanije ali neljepljivo tijesto, dobro ga izraditi, pokriti folijom i ostaviti da odmara 30 min. 


Maslac otopiti. Mozarellu izrendati, dodati jaje, fetu i mileram, pa sve sjediniti kašikom.


Odmoreno tijesto na malo brašna premjesiti i podijeliti na 10-11 loptica. Pokriti ih da se ne suše. 


Prvu lopticu razvaljati što tanje u kocku, premazati maslacem i preklopiti u pismo, kao što se radi kada se pravi lisnato tijesto. Dobit ćete kocku. Redati na tacnu i pokriti. Isto uraditi sa svim lopticama.


Sada svaku kocku razvaljati opet tanko u kocku, premazati maslacem, na sredinu staviti nadjev i preklopiti suprotne krajeve da dobijete jastučić. Krajeve spojiti prstima. Redati na papir. Formirana peciva premazati žumanjkom u koji ste dodali malo mlijeka i posuti sjemenkama.


Peći u rerni zagrijanoj na 200° 15 minuta.


Hrskava su i mirisna. Divota! 😍🥰






Primjedbe

Popularni postovi