LINO LADA TORTA

Danas vam pišem recept za ovu jednostavnu, a savršenu Lino Lada tortu. Savršena je za ove ljetne dane, jer se brzo peiprema, a još brže nestane.😁

Pa da krenemo.😉




🍀Podloga od keksa:

- 300 gr mljevene plazme

- 100 gr otopljenog maslaca

- 200 ml mlijeka


🍀Tamna krema:

- 250 gr mascarponea

- 200 gr Lino Lade nougat 

- 250 ml umućenog slatkog vrhnja

- 1 vrećica kremfixa


🍀Bijela krema:

- 250 gr mascarponea

- 200 gr mliječne Lino Lade 

- 250 ml umućenog slatkog vrhnja

- 1 vrećica kremfixa


🍀Ganaš:

- 200 ml slatkog vrhnja

- 200 gr mliječne čokolade

i

- strugotine bijele čokolade za dekoraciju


Za početak zagrijte 200 ml slatkog vrhnja (ne da ključa) i prelijte 200 gr mliječne čokolade, pa ostavite da malo odstoji.

Mljeveni keks preliti otopljenim maslacem, dodati mlijeko i kašikom sjediniti, pa utisnuti u obruč fi 24 cm i na kratko u frižider.

500 ml slatkog vrhnja izmiksati, ne skroz čvrsto.

U posudu staviti 250 gr mascarponea i 200 gr Lino Lade nougat. Mikserom izraditi. Dodati polovinu izrađenog vrhnja i 1 vrećicu kremfixa. Sve dobro izmiksati i premazati preko podloge od keksa. 

Sad dobro izmiješati pripremljenu čokoladu za ganaš da dobijete finu glatku glazuru i opet ostaviti sa strane.

Za bijelu kremu u posudu staviti maskarpone, dodati mliječnu Lino Ladu i izmiksati. Potom dodati ostatak izrađenog vrhnja i vrećicu kremfixa. Sve dobro izmiksati. 

Premazati preko tamne kreme. Preliti ganašem i u frižider na 3-4 sata, najbolje preko noći.

Sutradan tankim nožem koji ste isprali vrelom vodom i obrisali, proći oko torte da skinete obruč. Posuti strugotinama bijele čokolade i rezati. Čuvati u frizideru.🤭

Sigurna sam da ćete uživati. Sačuvajte recept, lajkujte, podijelite i javite mi kako vam se dopala.😉👍🏻🍀


Ugodan ostatak dana svima! 🥰❣️❤️











Primjedbe

Popularni postovi