GUŽVARA
Onako skromno da kažem, najveći moj nedostatak je što me nema u 2 primjerka! 🤭☺️☺️☺️😂
Stigoh i gužvaru napraviti i moram vam reći da za pripremu treba nekoliko minuta, a isto toliko da je nestane.😂😂😂 Mrtva trka!🤭. Nisam imala vremena ni za lijepo serviranje, ni fotkanje. Navališe kao žuti mravi.🐜
Mada sumnjam da neko od vas nije pravio gužvaru, napisat ću kako je ja pravim. Ništa brže i ukusnije, pa i za iznenadne goste ili vam se prosto ne da spremati ručak.😉😉😉
💌Potrebno je:
- 500 gr gotovih kora za pitu
- 500 gr mladog sira
- 2 jaja
- 80 ml ulja
- 2 čaše jogurta (po 180 ml dakle 360 ml)
- 3,5 dcl mineralne vode
- 2 kašičice soli
U posudi izmiješati sir, jaja, jogurt, ulje, mineralnu vodu i so.
Pleh premazati uljem i na dno staviti 2 jufke.
Uzimati list jufke, uvaljati sa svih strana u smjesu sa sirom, zgužvati i redati jednu do druge na postavljenu koru u pleh. Postupak ponoviti dok se sve kore potroše. Viljuškom izbockati pitu odozgo. Smjese će biti taman za ovu mjeru.
Složenu gužvaru peći na 200° oko 35 minuta, da lijepo porumeni.
Sačekati malo, pa rezati na kocke i uz jogurt ili salatu sve smazati.🤭
Izuzetno mekana, miriše, ma prava fantazija.
Probajteeeeeeeee!!!! 💗💗💗
Primjedbe
Objavi komentar