KLJUKUŠA SA MLJEVENIM MESOM
Pravo retro jelo, pa ako ste ljubitelj starih jela, svakako preporučujem da probate i ovo.
Eto ideja za sutrašnji ručak.👍🏻
Mjera je za pleh od rerne!
Sastojci za tijesto:
- 4 jaja
- 450 gr brašna
- so
- 1 kašičica praška za pecivo
- 500 ml mlijeka
Nadjev:
- 500 gr mljevenog mesa
- 1 manja glavica crvenog luka
- 2 režnja bijelog luka
- so
- biber
- vegeta
Za preliti:
- 3 dcl vrhnja za kuhanje
Rernu zagrijati na 220°.
Jaja umutiti, pa dodati so, brašno, mlijeko i prašak za pecivo. Sve dobro sjediniti.
Pleh premazati uljem i staviti u rernu da se dobro zagrije.
U meso dodati sitno isjeckan crveni i bijeli luk, so, biber, vegetu i 2 kašike ulja.
Dobro izmiješati.
Pleh izvaditi iz rerne, sasuti smjesu od brašna, odozgo posuti u hrpicama mješavinom mesa i staviti da se peče dok ne dobije lijepu boju.
Preliti vrhnjem i vratiti u rernu da se još malo zapeče.
Servirati uz salatu.
Prijatno!
Eto ideja za sutrašnji ručak.👍🏻
Mjera je za pleh od rerne!
Sastojci za tijesto:
- 4 jaja
- 450 gr brašna
- so
- 1 kašičica praška za pecivo
- 500 ml mlijeka
Nadjev:
- 500 gr mljevenog mesa
- 1 manja glavica crvenog luka
- 2 režnja bijelog luka
- so
- biber
- vegeta
Za preliti:
- 3 dcl vrhnja za kuhanje
Rernu zagrijati na 220°.
Jaja umutiti, pa dodati so, brašno, mlijeko i prašak za pecivo. Sve dobro sjediniti.
Pleh premazati uljem i staviti u rernu da se dobro zagrije.
U meso dodati sitno isjeckan crveni i bijeli luk, so, biber, vegetu i 2 kašike ulja.
Dobro izmiješati.
Pleh izvaditi iz rerne, sasuti smjesu od brašna, odozgo posuti u hrpicama mješavinom mesa i staviti da se peče dok ne dobije lijepu boju.
Preliti vrhnjem i vratiti u rernu da se još malo zapeče.
Servirati uz salatu.
Prijatno!
Primjedbe
Objavi komentar