ČOKOLADNE OBLANDE
Najbolje i najbrže oblande, bez keksa i oraha. Isključivo čokoladne za sve čokoljupce. Preporučujem! 🤗🙂😉
Potrebno je:
- 1 pakovanje oblandi
Fil:
- 250 gr šećera
- 3 kesice vanilin šećera
- 5 jaja
- 300 gr čokolade za kuhanje
- 300 gr margarina za kolače
U šerpu staviti margarin i čokoladu izlomljenu na kockice da se lagano otapa.
U međuvremenu izmiksati 5 jaja sa šećerom i vanilin šećerom da bude pjenasto.
Šerpu sa otopljenom čokoladom i margarinom skloniti sa ringle, pa u nju sipati izmiksana jaja, žicom miješati da se sve fino sjedini u glatku i jednoličnu masu. Vratiti na ringlu, pojačati temperaturu i sve skupa miješati i kuhati 2-3 minute, ne više, da vam se margarin ne bi odvojio.
Skuhan fil skloniti sa ringle i njime odmah vrućim filom mazati listove oblande.
Fila ima dovoljno, tako da na svaki list možete staviti po 4 kutlače smjese i razmazujte da fino popunite kockice na listu.
Kada sve namažete, zadnji list lagano pritisnuti, oblandu zamotati folijom i opteretiti nečim da se sve fino sjedini.
Ostaviti najbolje preko noći i sutra rezati.
Ove oblande zaista budu fenomenalne, jer se divno režu, a fil nije prečvrst, nego divno kremast.
Uživajte!😋
Potrebno je:
- 1 pakovanje oblandi
Fil:
- 250 gr šećera
- 3 kesice vanilin šećera
- 5 jaja
- 300 gr čokolade za kuhanje
- 300 gr margarina za kolače
U šerpu staviti margarin i čokoladu izlomljenu na kockice da se lagano otapa.
U međuvremenu izmiksati 5 jaja sa šećerom i vanilin šećerom da bude pjenasto.
Šerpu sa otopljenom čokoladom i margarinom skloniti sa ringle, pa u nju sipati izmiksana jaja, žicom miješati da se sve fino sjedini u glatku i jednoličnu masu. Vratiti na ringlu, pojačati temperaturu i sve skupa miješati i kuhati 2-3 minute, ne više, da vam se margarin ne bi odvojio.
Skuhan fil skloniti sa ringle i njime odmah vrućim filom mazati listove oblande.
Fila ima dovoljno, tako da na svaki list možete staviti po 4 kutlače smjese i razmazujte da fino popunite kockice na listu.
Kada sve namažete, zadnji list lagano pritisnuti, oblandu zamotati folijom i opteretiti nečim da se sve fino sjedini.
Ostaviti najbolje preko noći i sutra rezati.
Ove oblande zaista budu fenomenalne, jer se divno režu, a fil nije prečvrst, nego divno kremast.
Uživajte!😋
Primjedbe
Objavi komentar