DINSTANI KELJ SA KURKUMOM
Odličan i zdrav prilog uz bilo koju vrstu mesa. Uz dodatak kurkume - još zdraviji i ukusniji. Predivne boje i fascinantnog okusa.
Kod mene je uz kelj bila pečena piletina i okruglice od starog hljeba.
Sastojci:
Kod mene je uz kelj bila pečena piletina i okruglice od starog hljeba.
Sastojci:
- 1 glavica kelja
- 1 veća mrkva
- 3 režnja bijelog luka
- 2 kašike ulja
- vegeta
- biber
- 1,5 kašičica kurkume
Kelj očistiti, oprati i isjeći na rezance.
U prokuhalu vodu staviti ga da se obari zajedno sa mrkvom isječenom na kolutiće. Skuhan ocijediti.
Na ulju propržiti sitno sjeckan bijeli luk, kad zamiriše dodati ocijeđen kelj, prodinstati vrlo kratko i na kraju dodati vegetu, biber i kurkumu.
Još jednom lagano promiješati i servirati uz pečeno meso.
Dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar