KEKSI OD GRIZA I KOKOSA
Keksi bez brašna, od griza i kokosa - prejednostavni i brzi za napraviti, a okus im je fenomenalan, baš se tope u ustima :)
Morate ih probati!
Sastojci:
2 jaja
125 gr šećera
naribana korica 1 limuna
60 ml ulja
250 gr griza
100 gr kokosovog brašna
1 puna kašičica praška za pecivo
šećer u prahu
U posudi umutiti jaja pa dodati šećer, ulje i limunovu koricu. Sve fino izmiješati, pa umijesiti tijesto uz dodatak griza, kokosovog brašna i praška za pecivo.
Smjesa će vam biti prhka i rasipat će se, ali mijesite dok ne postane kompaktnija, ako vam je previše suha dodajte ulja.
Nauljenim rukama formirajte loptice veličine teniske loptice, blago spljoštite odozgo i gornjom stranom uvaljajte u šećer u prahu.
Morate ih probati!
Sastojci:
2 jaja
125 gr šećera
naribana korica 1 limuna
60 ml ulja
250 gr griza
100 gr kokosovog brašna
1 puna kašičica praška za pecivo
šećer u prahu
U posudi umutiti jaja pa dodati šećer, ulje i limunovu koricu. Sve fino izmiješati, pa umijesiti tijesto uz dodatak griza, kokosovog brašna i praška za pecivo.
Smjesa će vam biti prhka i rasipat će se, ali mijesite dok ne postane kompaktnija, ako vam je previše suha dodajte ulja.
Nauljenim rukama formirajte loptice veličine teniske loptice, blago spljoštite odozgo i gornjom stranom uvaljajte u šećer u prahu.
Redajte u pleh na pek papir, sa razmakom između jer će tokom pečenja narasti.
Rerna mora biti zagrijana na 180 stepeni.
Keksiće peći najviše do 15 minuta, moraju ostati svijetli i ispucati po površini.
To bi bila sva mudrost oko ovih keksića. Zaista su fenomenalni ;)
NAPOMENA: Ukoliko želite dio griza možete zamijeniti i kakao prahom, pa ćete imati tamne keksiće sa bijelom ispucalom površinom. Također su odlični :)
Uživajte uz kaficu!
Zagriz:
Primjedbe
Objavi komentar