ponedjeljak, 30. ožujka 2015.

JOGOBELLA KOCKE

Vrlo jednostavan i osvježavajući kolač. Za sve ljubitelje voćnih poslastica...

Odmah na početku napomena:

Ukoliko želite čvrstu kremu dodajte 3 kesice želatine u prahu, meni je bilo taman i sa 2.
Ovu divnu žutu boju biskvita dugujem pravim domaćim jajima :)





Sastojci za biskvit:



  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 1 kašika vode
  • 5 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo

Krema:


  • 1/2 l voćnog jogurta od jagode
  • 200 gr šećera u prahu
  • 1/2 l slatkog vrhnja
  • 2 želatine u prahu

i

kokosovo brašno za posipanje



Odvojiti bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke uz prstohvat soli izmiksati u čvrst snijeg.

U posudi miksati žumanjke i šećer do kremaste strukture, zatim dodati vodu, brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju  špatulom umiješati snijeg od bjelanjaka.

Ispeći u podmazanom i pobrašnjenom četvrtastom plehu na temperaturi od 180° oko 10-tak minuta. Ostaviti da se ohladi.

Voćni jogurt i šećer u prahu izmiksati u posudi, pa posebno izmiksati pola litre slatkog vrhnja u čvrst snijeg i dodati u smjesu sa voćnim jogurtom. 

Želatinu pripremiti prema uputstvu na vrećici, otopiti na laganoj vatri i dodati u smjesu od jogurta i vrhnja.

Na ohlađenu koru izliti kremu i ostaviti da se sve dobro stegne.

Odozgo posuti kokosom.




Komadić:



Nema komentara:

Objavi komentar