HRSKAVA PITA SA VIŠNJAMA
Ništa ne treba čekati, svemu treba ići u susret. Ako čovjek nije glup ni kukavica, nije ni bespomoćan.😉😉😉
U mom slučaju, grabila sam komade ove hrskave i tako dobre pite od višanja i uživala svim čulima.😁🤭
a ako ste zaledile višnje evo ideje da se fino zasladite. Odledite ih, ocijedite i dalje po receptu.💕 Možete koristiti i višnje iz kompota koje ocijedite od tečnosti.
- 500 gr kora za pitu
- cca 600 gr višanja
- 5 kašika pšeničnog griza
- 12 kašika šećera (zavisi od kiselosti voća)
- malo ulja i mineralne vode
- šećer u prahu za posipanje
U pakovanju sam imala 12 listova, a za jednu roladu sam koristila 3 lista.
Višnje izmiješati sa šećerom i grizom.
List jufke pokapati uljem i mineralnom, staviti drugi list, ponoviti isto, pa treći, uraditi isto i uz kraću stranu poredati višnje. Zarolati i rolade redati u nauljen pleh. Gotove premazati sa malo ulja i mineralne pa peći na 200° oko 25 min da lijepo porumene.
Ispečenu pitu poprskati vodom, pokriti suhom krpom i ostaviti da se ohladi.
Hladnu rezati na komade i posipati šećerom u prahu.
Divna je, probajte.🍒❣️
Primjedbe
Objavi komentar