HRSKAVA PITA SA VIŠNJAMA

Ništa ne treba čekati, svemu treba ići u susret. Ako čovjek nije glup ni kukavica, nije ni bespomoćan.😉😉😉

U mom slučaju, grabila sam komade ove hrskave i tako dobre pite od višanja i uživala svim čulima.😁🤭 


a ako ste zaledile višnje evo ideje da se fino zasladite. Odledite ih, ocijedite i dalje po receptu.💕 Možete koristiti i višnje iz kompota koje ocijedite od tečnosti.




- 500 gr kora za pitu

- cca 600 gr višanja

- 5 kašika pšeničnog griza

- 12 kašika šećera (zavisi od kiselosti voća)

- malo ulja i mineralne vode 

- šećer u prahu za posipanje


U pakovanju sam imala 12 listova, a za jednu roladu sam koristila 3 lista.

Višnje izmiješati sa šećerom i grizom.

List jufke pokapati uljem i mineralnom, staviti drugi list, ponoviti isto, pa treći, uraditi isto i uz kraću stranu poredati višnje. Zarolati i rolade redati u nauljen pleh. Gotove premazati sa malo ulja i mineralne pa peći na 200° oko 25 min da lijepo porumene.

Ispečenu pitu poprskati vodom, pokriti suhom krpom i ostaviti da se ohladi.

Hladnu rezati na komade i posipati šećerom u prahu.

Divna je, probajte.🍒❣️



Primjedbe

Popularni postovi