CRNA ČOKO KRALJICA

 

-Koliko Vam je ovo zmajevo jaje?

-Gospođo, to je avokado.

🙄🤣🤣🤣

A za ovaj predobar kolač vam trebaju obična kokošja jaja.🤭🤭🤭🤭 Recept je od moje FB prijateljice Janje i zaista sam oduševljena. Svakako preporučujem da probate, sigurna sam da će vam se svidjeti.

Pa CRNA ČOKO KRALJICE na tebe je red.😀🥰🍫






🍀Sastojci za biskvit:

- 5 bjelanjaka

- 5 kašika šećera

- 5 kašika ulja

- 5 kašika brašna

- 2 kašike kakao praha

- pola praška za pecivo


🍀Krema:

- 5 žumanjaka

- 5 kašika gustina

- 150 gr šećera

- 2 vanilin šećera

- 500 ml mlijeka

- 100 gr čokolade za kuhanje

- 250 gr maslaca

+

- 6 punih kašika džema od šljiva

- petit keks


🍀 Dekoracija:

- 2 kesice šlag kreme sa okusom čokolade ili 200 ml slatkog vrhnja u koje ste dodali 4 kašike Nutelle


Čvrsto izmiksati bjelanjke uz dodatak šećera, pa dodati ulje i sjediniti. Preko prosijati mješavinu brašna, kakaa i praška za pecivo pa žicom sjediniti. Pleh (21x35 cm) obložiti papirom i izliti smjesu. Peći na 180° oko 20 min.

U žumanjke dodati gustin i dio mlijeka od onih pola litre, pa izmiješati bez grudvica. U ostatak mlijeka staviti šećer i vanilin šećer pa zakuhati. U kipuće mlijeko sipati smjesu sa gustinom i miješati dok se zgusne. Skloniti sa ringle i dodati čokoladu pa sve izmiješati dok se čokolada istopi. Pokriti streč folijom i ohladiti do mlakog. U mlako umiksati maslac da dobijete lijepu glatku kremu.

Preko biskvita staviti polovinu kreme, zatim poredati petit keks, pa preko keksa džem od šljiva i drugi dio kreme. Ostaviti u frižider da se stisne.

Šlag kreme izmiksati po uputstvu ili u izmiksano vrhnje dodati Nutellu, sve sjediniti i dekorisati kolač po želji. Ostaviti u frižider par sati pa rezati.

Uživajte, kolač je za 10! 💕🥰🍀






Primjedbe

Popularni postovi