PILEĆA ČORBA SA GERŠLOM I POVRĆEM
Hellooooo! 😀
Maj je umislio da je januar, pa u skladu s tim se mora i pojesti nešto toplo i na kašiku.😁
Danas smo na meniju imali pileću čorbicu sa geršlom i povrćem. Ne da je dobra, nego....gori! 🔥🤭
Ako ne znate šta sutra za ručak, evo super ideje. Zdrava i izuzetno ukusna.👌🏻👌🏻👌🏻
🍀Sastojci:
- 300-400 gr geršla
- 3 bataka sa karabatkom
- 1 glavica crvenog luka
- 4 režnja bijelog luka
- 2 mrkve
- 200 gr prokulica
- 1 manji krompir
- nekoliko cvjetova brokule i karfiola
- 3 cherry paradajza
- 1 kašika paradajz pirea
- suhi začin, mljeveni biber, kurkuma, himalajska so, suhi peršun, celer
- 2 kašike ulja
Batake oprati, pa ih staviti da se kuhaju. Kad prokuhaju i stvori se pjena, prospite vodu, pa nalijte novu i kuhajte oko 20 min. Izvaditi iz vode (temeljac sačuvati), malo prohladiti pa odvojiti kožu. Meso sitno iscjepkati i ostaviti da strane.
U šerpu sipati ulje, dodati sitno sjeckan luk crveni i bijeli i mrkvu na kockice. Izdinstati. Zatim dodati izrezan i oguljen cherry paradajz, prodinstati, pa staviti kašiku paradajz pirea. Doliti temeljac i dodati oprano geršlo. Zatim staviti prokulice, brokulu, karfiol, krompir izrezan na kockice i pileće meso. Doliti vode i neka kuha oko 40 min na srednjoj temperaturi. Vodu dodavati po potrebi.
Na kraju dodati sve začine po svom ukusu i jelo je spremno.
Zaista jedna rapsodija okusa.👌🏻🍀😉
Mi smo uz ovo jelo imali i salatu od mladog kupusa i paradajza.
Dobar tek i vama! 🥰🥰🥰🫶🏻
Primjedbe
Objavi komentar