GRILOVANI KARABATAK SA MLADIM KROMPIROM I RIŽOM
Odvrnula sam sijalicu u frižideru.
Da ne vidim šta sve nemam.😁😁😁
Zato nešto brzo i jednostavno, da ne komplikujemo.😅
Danas za ručak grilovani otkošteni karabatak sa mladim krompirom i rižom. Preukusno! 🥰😍
🍀 Sastojci:
- 3 otkoštena karabatka
- 1 glavica crvenog luka
- 1 mrkva
- 1 čaša riže (2 dcl)
- 3 čaše pilećeg temeljca
- 60-70 gr maslaca
- par kašika ulja
- začin za piletinu po vašem ukusu
- mljeveni biber
- 1 kašika dimljene crvene paprike
- suhi ili svježi peršun
- 1 kg mladog krompira
- 2-3 kašike pavlake
- 2-3 kašike majoneze
Na otopljenom maslacu izdinstati mrkvu izrezanu na kockice i crveni luk. Kada luk omekša, dodati opranu i ocijeđenu rižu i dinstati još par minuta.
Krompir oguliti i izrezati na ploške. Začiniti po želji: suhi začin, mljeveni biber, so.
Tepsiju premazati sa malo ulja i rasporediti izdinstanu rižu. Preko poredati ploške krumpira.
U vruć temeljac umiješati crvenu papriku i peršun, pa zaliti krompir i rižu.
Peći na 200° dok sva tečnost ne ispari.
Karabatake premazati uljem, posuti začinom za piletinu, dodati mljeveni biber i sve izmješati da se obloži sa svih strana. Grilovati sa obje strane da se fino ispeče.
Izmješati pavlaku i majonezu.
Servirati piletinu premazanu smjesom od majoneze i pavlake uz krompir sa rižom i omiljenu sezonsku salatu.
Spremite recept i uživajte.
Ugodan vam ostatak ovog tmurnog i kišovitkg dana (koji je realno samo za spavanje, ali poslije ručka).🥰😅🙋🏻♀️
Primjedbe
Objavi komentar