ŠTRUDLA "BRZI GONZALES"

 Za sve ljubitelje štrudle, kojima se ne da čekati da tijesto naraste, evo odličnog rješenja! 💕👌🏻

Brzo da brže ne može.😄

Zamijesite, oblikujte i pecite. I što je za neke jako bitno, mjera na šoljice, one za crnu kafu - manje.👍🏻👍🏻👍🏻

Možete ih premazati čime želite, a mekane su i zaista ukusne.



🔆Sastojci:

☑️2 jaja

☑️2 šoljice šećera

☑️2 šoljice mlijeka

☑️1 šoljica ulja

☑️1 prašak za pecivo

☑️10 šoljica brašna (cca)


🔆Za premazivanje:

☑️ Džem od šipurka (kod mene)

☑️Nutella ili bilo koji drugi džem

☑️ Šećer u prahu za posipanje


Jaja i šećer dobro žicom izmiješati, pa dodati mlijeko i ulje, opet izmiješati, a potom dodavati postepeno brašno sa praškom za pecivo, nastaviti mijesiti rukama. Dodavati brašno dok ne dobijete mekanije, ali neljepljivo tijesto. 

Prebaciti na malo pobrašnjen sto, pa podijeliti na 3 lopte za 3 štrudle. 

Odmah razvaljati prvu tanje, ne pretanko, dužina da bude kolika je dužina pleha.

Premazati džemom i ne rolati kao roladu, nego pomalo preklapati da dobijete širu, tanju štrudlu. Krajeve malo stisnuti i redati ih u papirom obložen pleh sa razmakom između. Premazati ih mlijekom.

Peći u rerni zagrijanoj na 150° sa ventilatorom (bez ventilatora na 165°) oko 35 minuta.

Prohladiti pa posuti šećerom u prahu i rezati.

Uživajte, predivne su, a tako brze. Savršene uz popodnevnu kaficu.☕💕👌🏻👍🏻




Primjedbe

Popularni postovi