TELEĆI KOTLETI U LOVAČKOM UMAKU
Za ovaj ručak ne treba puno riječi, a ni vremena.😁
Brzo se spremi, još brže pojede, tako da je to dobitna kombinacija.👌🏻❤️
🔅 Sastojci:
• 5 telećih kotleta
• 50 gr brašna
• so, biber
• 1 kašičica aleve paprike
• 5 kiselih krastavčića
• 3 kuhana jajeta
• 2 kašike maslaca
• suhi začin
• suhi bosiljak, origano (šta volite)
Odvojila sam kosti od kotleta, što se ne mora.
Posoliti i pobiberiti kotlete, pa ih malo uvaljati u brašno, dovoljno je i sa jedne strane.
Otopiti maslac, pa propržiti kotlete sa obje strane da lijepo porumene.
Doliti malo vode, pa dodati alevu papriku i suhe začine. Neka krčkaju oko 5 minuta. Kuhana jaja i kisele krastavce isjeckati pa dodati umaku. Po potrebi doliti još malo vode i neka sve zajedno prokuha nekoliko minuta, dok umak ne bude gust po vašoj želji.
Poslužila sam uz rižu, a možete i uz pire ili pečeni krompir, pastu...
Uz neku salatu, zaista odlično jelo. 👍🏻👌🏻💓💓💓
-------------
Primjedbe
Objavi komentar