PAPRIKE PUNJENE BULGUROM

 E dragi moji vegani, evo nešto i za vas!

Aromatično, ukusno, lagano, predivno!





🖊️Sastojci:

-8 paprika babura

-1 glavica crvenog luka

-3 režnja bijelog luka

-200 gr bulgura

-3-4 komada cherry paradajza

-1 mrkvica

-kopar

-bosiljak

-1 kašičica rendane limunove korice

-suhi začin

-mljeveni biber

-2-3 kašike kokosovog ulja


Bulgur operite i potopite u hladnu vodu, pa ostavite oko 30 minuta.

Crveni i bijeli luk sitno isjeckati, mrkvicu izrendati na sitno rende. Cherry paradajz isjeći na manje komadiće. Ako koristite svježi kopar i bosiljak sitno isjeckajte.

Paprike oprati, odsjeći gornji dio i ostaviti sa strane. Sredinu očistiti.

U tavi zagrijati kokosovo ulje, pa prodinstati isjeckani luk, dodati mrkvicu, paradajz, dinstati oko 5 minuta, pa dodati ocijeđeni bulgur i sve skupa promiješati. Začiniti po ukusu, dodati kopar i bosiljak, koricu limuna, pa doliti 250 ml vode i ostaviti da kuha dok bulgur ne upije vodu. 

Paprike puniti pripremljenom smjesom, (ne pretrpavati jer će bulgur još da nabubri), na vrh staviti poklopce, redati u šerpu jednu do druge, preliti sa šoljom vode i kuhati na srednjoj temperaturi oko 35-40 minuta uz povremeno dolijevanje vode (po potrebi).

Po želji ih možete i zapeći u rerni.

Uživajte u savršenom okusu.👌🏻👍🏻🥰

----------------




Primjedbe

Popularni postovi