PAPRIKE PUNJENE BULGUROM
E dragi moji vegani, evo nešto i za vas!
Aromatično, ukusno, lagano, predivno!
🖊️Sastojci:
-8 paprika babura
-1 glavica crvenog luka
-3 režnja bijelog luka
-200 gr bulgura
-3-4 komada cherry paradajza
-1 mrkvica
-kopar
-bosiljak
-1 kašičica rendane limunove korice
-suhi začin
-mljeveni biber
-2-3 kašike kokosovog ulja
Bulgur operite i potopite u hladnu vodu, pa ostavite oko 30 minuta.
Crveni i bijeli luk sitno isjeckati, mrkvicu izrendati na sitno rende. Cherry paradajz isjeći na manje komadiće. Ako koristite svježi kopar i bosiljak sitno isjeckajte.
Paprike oprati, odsjeći gornji dio i ostaviti sa strane. Sredinu očistiti.
U tavi zagrijati kokosovo ulje, pa prodinstati isjeckani luk, dodati mrkvicu, paradajz, dinstati oko 5 minuta, pa dodati ocijeđeni bulgur i sve skupa promiješati. Začiniti po ukusu, dodati kopar i bosiljak, koricu limuna, pa doliti 250 ml vode i ostaviti da kuha dok bulgur ne upije vodu.
Paprike puniti pripremljenom smjesom, (ne pretrpavati jer će bulgur još da nabubri), na vrh staviti poklopce, redati u šerpu jednu do druge, preliti sa šoljom vode i kuhati na srednjoj temperaturi oko 35-40 minuta uz povremeno dolijevanje vode (po potrebi).
Po želji ih možete i zapeći u rerni.
Uživajte u savršenom okusu.👌🏻👍🏻🥰
----------------
Primjedbe
Objavi komentar