BRZA ŠTRUDLA SA DŽEMOM

Moram da vam predstavim ovu brzu štrudlu, koja je ooooodlična!👌🏻👌🏻👌🏻🥰
Za razliku od dizanih, nakon što se ohladi, ovu štrudlu možete spremiti u limene kutije i bit će odlična i narednih 2-3 dana.👍🏻😊
Mazala sam ih domaćim džemom od maline i kupine i zaista su preukusne, mekane, neodoljive!😍




Mjera je šoljica za crnu kafu!

Sastojci za tijesto:

- 2 jaja
- 2 šoljice šećera
- 2 šoljice ulja
- 2 šoljice mlijeka
- 1 prašak za pecivo
- 14-15 šoljica brašna

Za premazivanje džem po vašem izboru i
- šećer u prahu za posipanje

Mikserom pjenasto umutiti jaja i šećer. Zatim dodati ulje, mlijeko, prašak za pecivo i brašno (ne cijelu količinu, nešto ostavite da doradite tijesto, količina ovisi od vrste brašna) i rukama zamijesiti glatko, neljepljivo tijesto, srednje mekano.
Podijeliti na 3 dijela za 3 štrudle, pa pokriti krpom i ostaviti da odstoji 15 minuta.

Razvaljati tijesto, pa obilno premazati džemom i zarolati.
Krajeve spojiti prstima i malo podvući ispod.
Staviti u nauljen kalup za štrudle ili u pleh. Postupak ponoviti sa preostalim tijestom.

Rerna treba biti zagrijana na 180°.
Štrudle peći 25 do 30 minuta da lijepo porumene.
Ispečene štrudle izvaditi na rešetku za hlađenje, pokriti streč folijom ili kesama, pa odozgo staviti krpu. Neka se ohlade. Zatim ih pospite šećerom u prahu i narežite.
Ostatak štrudle, potpuno hladan ostaviti u limenu kutiju i konzumirati naredna 2 do 3 dana, ukoliko se ne pojede isti dan.😁😁😁






Primjedbe

Popularni postovi