POVRTNA ČORBICA SA JUNETINOM
Jedno zdravo varivo, o kom ne treba ništa posebno pisati, treba ga probati :)
Sastojci:
Juneće šnicle isjeći na malo veće kocke.
Na ulju propržiti meso da lijepo porumeni sa obje strane, zatim dodati sitno sjeckan crveni i bijeli luk.
Sve skupa dinstati da luk postane staklast. Zatim dosipati malo po malo vode i kuhati na laganoj vatri dok meso ne omekša.
Potom dodati svo povrće i kuhati na srednje jakoj vatri da povrće omekša.
Na kraju dodati sve začine, još kratko prokuhati i servirati.
Dobar tek :)
Sastojci:
- 500 gr juneće šnicle
- 200 gr graška
- 200 gr karfiola
- 200 gr brokolija
- 1 glavica crvenog luka
- 4 režnja bijelog luka
- 2 mrkve
- 2-3 kašike kukuruza šećerca
- vegeta
- biber
- paradajz pelat ili sos paradajz
- malo kima
- 2 kašike ulja
Juneće šnicle isjeći na malo veće kocke.
Na ulju propržiti meso da lijepo porumeni sa obje strane, zatim dodati sitno sjeckan crveni i bijeli luk.
Sve skupa dinstati da luk postane staklast. Zatim dosipati malo po malo vode i kuhati na laganoj vatri dok meso ne omekša.
Potom dodati svo povrće i kuhati na srednje jakoj vatri da povrće omekša.
Na kraju dodati sve začine, još kratko prokuhati i servirati.
Dobar tek :)
Primjedbe
Objavi komentar