PROJA SA PUREĆOM ŠUNKOM I MLADIM LUKOM
Obzirom da je juče bio 1.maj i svi smo jeli meso sa roštilja, koje je stvarno ukusno, ali i masno i uslovno rečeno, nezdravo, danas sam odlučila da malo sredimo našu probavu :D
Ova proja je prava proljetna, lagana i jako ukusna. Uz tzatziki salatu se uklopila fenomenalno.
Pa... prijatno i vama ;)
Sastojci:
Ova proja je prava proljetna, lagana i jako ukusna. Uz tzatziki salatu se uklopila fenomenalno.
Pa... prijatno i vama ;)
Sastojci:
- 2 jaja
- 250 gr kukuruznog brašna
- 200 gr pšeničnog brašna
- 200 gr pureće šunke
- 3 struka mladog luka
- 120 ml ulja
- 3 dcl mlijeka
- 50-60 ml kisele vode
- 1 mala kašičica soli
- 1 prašak za pecivo
Pureću šunku isjeći na kockice.
Mladi luk (i bijeli i zeleni dio) isjeći na kolutiće.
U posudi pomiješati kukuruzno i pšenično brašno sa praškom za pecivo.
Umutiti jaja žicom, pa dodati ulje, mlijeko, so i mineralnu vodu. Sve sjediniti, pa onda dodati pripremljenu smjesu brašna sa praškom za pecivo. Na kraju umiješati isjeckan mladi luk i šunku.
Pleh premazati uljem i posuti brašnom, pa istresti pripremljenu smjesu.
Peći u rerni zagrijanoj na 190° oko 30 minuta da lijepo porumeni.
Ispečenu proju ostaviti da odmori oko 4-5 minuta, zatim isjeći na kocke i servirati uz tzatziki salatu, jogurt, paradajz salatu...
Dobar tek :)
Primjedbe
Objavi komentar