ZAPEČENI KISELI KUPUS SA GLJIVAMA
Pravi zimski ručak i ako ste ljubitelj kiselog kupusa, obožavat ćete i ovo jelo.
Sastojci:
Sastojci:
- 500 gr ribanog kiselog kupusa
- 200 gr šampinjona
- 200 gr suhog mesa (šareno)
- 4 dimljene kobasice
- 3-4 kašike ulja
- po potrebi so
- biber
- 1 kašičica curry začina
- 1 kašičica kurkume
- 1 čajna kašika mljevene crvene paprike
- 3 režnja bijelog luka
Na par kašika ulja propržiti suho meso izrezano na kriške, kobasice i gljive. Dinstati uz povremeno miješanje na srednje jakoj vatri oko 5 minuta.
Kiseli kupus isprati pod vodom i ocijediti, pa ga dodati u dinstano meso i kobasice, a zatim dodati i isjeckan bijeli luk. Uz povremeno miješanje sve skupa dinstati oko 10-15 minuta.
Dodati soli po potrebi, biber, crvenu papriku i začine koje volite.
Rernu zagrijati na 200°.
Vatrostalnu posudu premazati sa par kašika ulja i u nju poredati dinstani kupus. Sve zapeći u rerni dok se na površini uhvati korica.
Prijatno :)
Primjedbe
Objavi komentar