ZAPEČENI REZANCI SA MLADIM SIROM
Brz i jako ukusan ručak.
600-700 gr rezanaca
800 gr mladog sira
5 jaja
4 kašike milerama ili pavlake
so
3 kašike ulja
Rezance skuhati u osoljenoj i malo pouljenoj vodi, a zatim staviti da se ocijede.
Izmutiti jaja, dodati mladi sir, pavlaku, ulje i posoliti. Sve fino sjediniti.
U nauljen pleh sipati ocijeđene rezance, preliti pripremljenom smjesom od sira i jaja i staviti u rernu zagrijanu na 180 stepeni oko 15-20 minuta da se fino zapeče.
Servirati toplo ili hladno uz čašu jogurta.
Prijatno :)
600-700 gr rezanaca
800 gr mladog sira
5 jaja
4 kašike milerama ili pavlake
so
3 kašike ulja
Rezance skuhati u osoljenoj i malo pouljenoj vodi, a zatim staviti da se ocijede.
Izmutiti jaja, dodati mladi sir, pavlaku, ulje i posoliti. Sve fino sjediniti.
U nauljen pleh sipati ocijeđene rezance, preliti pripremljenom smjesom od sira i jaja i staviti u rernu zagrijanu na 180 stepeni oko 15-20 minuta da se fino zapeče.
Servirati toplo ili hladno uz čašu jogurta.
Prijatno :)
Primjedbe
Objavi komentar