KOKOS KEKSI
Keksi za svaku preporuku - uz minimalnu količinu brašna i malo sastojaka - fantastični :)
Za predstojeće Božićne blagdane - neizbježni... Okusom podsjećaju na kokos piškote.
Probajte i uvjerite se i sami :)
Sastojci:
200 gr kokosovog brašna
140 gr šećera
2 manja jajeta
1 kašičica praška za pecivo
90 gr brašna
80 ml slatkog vrhnja
prstohvat soli
šećer u prahu za posipanje
Jaja, prstohvat soli i šećer dobro izmiksati. Dodati vrhnje i još malo miksati.
Brašno, kokosovo brašno i prašak za pecivo pomiješati i lagano uz miješanje špatulom dodavati u smjesu od jaja. Sve fino sjediniti i smjesu ostaviti u frižider da odstoji 1 sat, kako bi se masa stvrdnula i bila spremna za oblikovanje.
Od odstajale smjese navlaženim rukama uzimati po malo smjese i oblikovati kuglice veličine oraha, malo ih spljoštiti i redati na pek papir.
Peći na 180 stepeni 10-tak minuta. Još tople keksiće posuti šećerom u prahu.
Po želji možete raditi manje keksiće i lijepiti ih Nutellom ili omiljenim džemom. Također jedna od ideja je da dno svakog keksića glazirate otopljenom čokoladom i osušite :)
Fino su prhki i prvi i svaki naredni dan ako vam ostane koji :)
NAPOMENA: Za Božićne blagdane preporučujem duplu mjeru!
Za predstojeće Božićne blagdane - neizbježni... Okusom podsjećaju na kokos piškote.
Probajte i uvjerite se i sami :)
Sastojci:
200 gr kokosovog brašna
140 gr šećera
2 manja jajeta
1 kašičica praška za pecivo
90 gr brašna
80 ml slatkog vrhnja
prstohvat soli
šećer u prahu za posipanje
Jaja, prstohvat soli i šećer dobro izmiksati. Dodati vrhnje i još malo miksati.
Brašno, kokosovo brašno i prašak za pecivo pomiješati i lagano uz miješanje špatulom dodavati u smjesu od jaja. Sve fino sjediniti i smjesu ostaviti u frižider da odstoji 1 sat, kako bi se masa stvrdnula i bila spremna za oblikovanje.
Od odstajale smjese navlaženim rukama uzimati po malo smjese i oblikovati kuglice veličine oraha, malo ih spljoštiti i redati na pek papir.
Peći na 180 stepeni 10-tak minuta. Još tople keksiće posuti šećerom u prahu.
Po želji možete raditi manje keksiće i lijepiti ih Nutellom ili omiljenim džemom. Također jedna od ideja je da dno svakog keksića glazirate otopljenom čokoladom i osušite :)
Fino su prhki i prvi i svaki naredni dan ako vam ostane koji :)
NAPOMENA: Za Božićne blagdane preporučujem duplu mjeru!
Primjedbe
Objavi komentar