OBLANDA TROKUTI

Još jedna verzija oblande... Dekorativni i ukusni trokutići, nezaobilazan dio praznične trpeze, kad su u pitanju sitni kolači :)

Puno hvala mojoj FB prijateljici Gordani na kalupu za trokutiće...zahvaljujući njoj uživamo u ovim predivnim oblandama.


2 lista oblande

Nadjev:

250 gr putera
200 gr šećera
100 gr čokolade za kuhanje
100 gr mljevenih oraha
200 gr mljevenog petit beurre keksa
100 gr suhih brusnica ili grožđica
100 gr isjeckanih raznobojnih žele bombona
2 jaja

Smjesa je dovoljna za 2 trokuta!

Na laganoj vatri otopiti puter, 100 gr šećera i čokoladu miješajući žicom. Ostaviti sa strane da se malo prohladi.

Na pari izmiksati jaja sa 100 gr šećera da se fino zgusnu.

U mlaku smjesu od putera umiješati jaja (ne smije biti vrela smjesa nego mlaka), dodati mljevene orahe, keks, suhe brusnice ili grožđe i žele bombone. Kašikom izmiješati da se sve fino poveže.

Oblande isjeći prema kalupu..dvije uže stranice i jednu širu traku za poklopiti odozgo.

U kalup staviti bočne stranice oblandi (uže) sa širim kockama prema unutra. Izliti smjesu dobro poravnati i poklopiti širom trakom oblande odozgo. Pokriti aluminijskom folijom i opteretiti knjigama. Ostaviti da odstoji kako bi se fino stisnulo.

Prije posluženja okrenuti kalup i izvaditi trokut.


Sježi na kriške i poslužiti.

Po želji cijeli trokut možete preliti glazurom od čokolade.





Primjedbe

  1. Recept je super. Ovo moram probati jer obožavam oblatne i sve sastojke. 👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi