GURMANSKA LISNATA ROLADA

"Ljudi koji vole hranu su uvijek najbolji ljudi." Julia Child

Pa ja bih se složila sa ovom izrekom.🤭😄
Zato za danas predlažem ovu gurmansku lisnatu roladu, koja je zaista za prave gurmane, one koji ne broje kalorije baš svaki obrok i dopuste sebi da povremeno pojedu i nešto prebogato kalorijama.🙈🙉🙊😸🤗

Priprema se jednostavno, a rezultat je nešto preukusno!🫶🏻😘





🔶Sastojci:
🔸500 gr lisnatog tijesta
🔸500 gr pilećih prsa
🔸150 gr gaude + za posuti odozgo
🔸 6-7 punih kašika kajmaka
🔸100 gr suhog mesa
🔸4-5 kašika pavlake
🔸so i mljeveni biber

Pileći file izrezati na odreske, istući batom, te posoliti i pobiberiti.

Na malo ulja ispržiti sa obje strane samo da blago porumeni, ne pržite do kraja jer će se peći.

Suho meso izrezati na manje komade. Gaudu izrezati na kriške, a dio izrendati.

Odleđeno lisnato tijesto (prvi dio) razvaljajte u pravougaonik. Poredati polovinu pržene piletine, odozgo poredati kriške gaude, pa preko posuti izrezano suho meso i rasporediti kajmak (također polovinu pripremljene količine).
Zarolati u roladu. Staviti na papir u pleh.
Isto uraditi sa drugim dijelom lisnatog tijesta.

Rolade premazati pavlakom i posuti rendanim sirom.

Peći na 200° oko 25-30 minuta.

Ispečene rolade prohladiti pa rezati na komade širine 3-4 cm.

Uživajte uz šolju jogurta ili neku salatu. Divota! 🫶🏻👍🏻👍🏻👍🏻👌🏻👌🏻👌🏻❤️

I hladna je odlična! 👍🏻

A sad ciao! 🙋🏻‍♀️👋🏻






Primjedbe

Popularni postovi