PILEĆI CORDON BLEU

Idu nam praznici. Iako sam još u fazi oporavka, mora se jesti i spremiti nešto za jelo. 😀

Ovaj ručak je idealan i za praznike. Vjerovatno ste ga već spremali, a ovo je moj način. 




📍Sastojci:

- 500 gr pilećeg filea (za 2 porcije) 

- 50 gr sudžuke ili suhog mesa

- 4 komadića sira edamera

- 1 jaje

- 1 kašičica bijelog luka u granulama

- par kašika brašna

- par kašika prezle

- par kašika ulja za prženje

- nekoliko krompira

- 200 gr mixa zlatnih i običnih šampinjona

- vegeta

- so

- mljeveni biber 


📍Za umak:

- 2 kašike majoneze

- 2 kašike pavlake

- 1 sitno rendan kiseli krastavac

- 2 kašike vode iz krastavaca

- so 


File prepoloviti (ne do kraja), pa istanjiti batom da se dobiju veći odresci.

Svaki odrezak posoliti i pobiberiti.

Na početak odreska staviti nekoliko kriški sudžuke ili suhog mesa i par komada edamera. Zarolati. Oba formirana odreska, čvrsto zamotati u streč foliju i ostaviti u frižider.

Krompir oguliti, izrezati, staviti u pleh, posuti sa šampinjonima izrezanim na četvrtine, začiniti, pouljiti i peći na 200° oko 30-35 min.

Odreske, uvaljati u brašno, zatim umućeno i začinjeno jaje, pa u prezlu i na laganoj temperaturi pržiti i okretati sa svih strana da se lijepo isprže.

Servirati prerezano na pola, sa pečenim krompirom i gljivama uz obavezan umak.

Dobar tek i vama ako probate! 🥰👌🏻❤️




Primjedbe

Popularni postovi