LEDENE KOKOS KOCKE
Fantastičan sočan i jako ukusan kolač. Za sve ljubitelje kokosa i vanile. Probajte!!!😍
Sastojci za biskvit:
• 7 bjelanjaka
• 7 kašika šećera
• 1 vanilin šećer
• 1 prašak za pecivo
• 7 kašika brašna
Za preliti biskvit:
• 300 ml mlijeka
• 1 vanilin šećer
• 3 kašike šećera
Krema:
• 7 žumanjaka
• 10 kašika šećera
• 1 vanilin šećer
• 3 kašike brašna
• 3 kašike gustina
• 5 dcl mlijeka
• 250 gr maslaca
• 200 gr kokosa
Završni sloj:
• 3 šlag kreme od vanilije
• 375 ml mlijeka
• 50 gr izrendane mliječne čokolade
U bjelanjke dodati prstohvat soli, pa ih miksati uz postepeno dodavanje kašiku po kašiku šećera, dodati i vanilin šećer, pa kad su čvrsto umućeni dodati brašno i prašak za pecivo, koje umiješate žicom ne mikserom. Pleh blago nauljiti, pobrašnitu, istresti i poravnati smjesu pa peći na 180° 15-20 minuta. U međuvremenu prokuhati mlijeko sa šećerom i vanilin šećerom, pa ispečen biskvit odmah zaliti vrelim mlijekom. Ostaviti sa strane da lijepo upije.
Za kremu miksati žumanjke sa šećerom da budu pjenasti, pa dodati brašno i gustin. Mlijeko staviti da zakuha, pa u to istresti smjesu sa žumancima i skuhati kao puding. U vruće dodati maslac, miješati dok se istopi, pa na kraju umiješati i kokos. Sve dobro sjediniti i istresti preko biskvita pa poravnati. Ostaviti da se potpuno ohladi.
Izmiksati šlag kreme prema uputstvu na vrećici i premazati preko kolača. Dio sam odvojila pa završila dekoraciju slastičarskim špricom. Odozgo posuti rendanu mliječnu čokoladu.
Dobro rashlađeno rezati na kocke i poslužiti.
👌👋🏻❣
Sastojci za biskvit:
• 7 bjelanjaka
• 7 kašika šećera
• 1 vanilin šećer
• 1 prašak za pecivo
• 7 kašika brašna
Za preliti biskvit:
• 300 ml mlijeka
• 1 vanilin šećer
• 3 kašike šećera
Krema:
• 7 žumanjaka
• 10 kašika šećera
• 1 vanilin šećer
• 3 kašike brašna
• 3 kašike gustina
• 5 dcl mlijeka
• 250 gr maslaca
• 200 gr kokosa
Završni sloj:
• 3 šlag kreme od vanilije
• 375 ml mlijeka
• 50 gr izrendane mliječne čokolade
U bjelanjke dodati prstohvat soli, pa ih miksati uz postepeno dodavanje kašiku po kašiku šećera, dodati i vanilin šećer, pa kad su čvrsto umućeni dodati brašno i prašak za pecivo, koje umiješate žicom ne mikserom. Pleh blago nauljiti, pobrašnitu, istresti i poravnati smjesu pa peći na 180° 15-20 minuta. U međuvremenu prokuhati mlijeko sa šećerom i vanilin šećerom, pa ispečen biskvit odmah zaliti vrelim mlijekom. Ostaviti sa strane da lijepo upije.
Za kremu miksati žumanjke sa šećerom da budu pjenasti, pa dodati brašno i gustin. Mlijeko staviti da zakuha, pa u to istresti smjesu sa žumancima i skuhati kao puding. U vruće dodati maslac, miješati dok se istopi, pa na kraju umiješati i kokos. Sve dobro sjediniti i istresti preko biskvita pa poravnati. Ostaviti da se potpuno ohladi.
Izmiksati šlag kreme prema uputstvu na vrećici i premazati preko kolača. Dio sam odvojila pa završila dekoraciju slastičarskim špricom. Odozgo posuti rendanu mliječnu čokoladu.
Dobro rashlađeno rezati na kocke i poslužiti.
👌👋🏻❣
Jos samo dimenzije pleha ili kalupa za torte🙂. Hvala
OdgovoriIzbrišiNisam mjerila, ali to je standardna pravougaona tepsija za kolače.😁
Izbriši