KOKOS ROŠČIĆI

Počelo se sa pripremom božićnih kolačića, pa evo jedan jednostavan i brz recept. Jako su ukusni.
Neka se nađe i na vašem blagdanskom stolu.



Sastojci:

- 250 gr maslaca
- 100 gr šećera u prahu 
- 1 jaje
- 100 gr kokosovog brašna 
- 2 vanilin šećera 
- 300 gr brašna 

+

- 100 gr šećera u prahu za valjanje

U posudu staviti maslac sobne temperature i dodati 100 gr šećera u prahu, pa sjediniti viljuškom. Dodati 1 jaje i ponovo izmješati. Zatim dodati kokos i vanilin šećer, pa opet sjediniti. Na kraju dodati brašno, izmješati viljuškom, pa onda nastaviti mijesiti rukama da dobijete glatko tijesto.
Od mase uzimati komadiće tijesta, napraviti valjčić i saviti ga u oblik potkovice. Krajeve nemojte tanjiti da vam ne izgore pri pečenju.
Redati u pleh na pek papir praveći manji razmak između i peći u zagrijanoj rerni na 190° 15-tak minuta, pazeći da vam ostanu svijetli.
Pečene uvaljati u šećer u prahu i redati na tacnu da se dobro ohlade.
Potom ih spremiti u limenu kutiju.
Kao i svi suhi kolači, kada odstoje doslovno se tope u ustima.





Primjedbe

Popularni postovi