ROLADA BEZ GREŠKE
Nešto najjednostavnije za pripremu, a tako dobro dođe kad vam se jede nešto slatko ili vam se iznenada najave gosti.
S njom nećete promašiti, mekana je i stvarno divna.
Mazati je možete čime želite, raznim džemovima, kremama, ja sam se odlučila za Linoladu, jer to kod mojih ukućana uvijek prođe :)
Biskvit:
Premaz:
Cijela jaja miksati sa šećerom i vanilin šećerom na najjačoj brzini 15-tak minuta da postanu skroz pjenasta i svijetla.
Smanjiti mikser na najslabiju jačinu, pa kašiku po kašiku dodavati mješavinu brašna i gustina. Miksati vrlo kratko, tek da se brašno poveže sa smjesom.
Sipati na papirom obložen veliki pleh od rerne i peći na 190° oo 10-15 minuta (zavisno od rerne), ali ga nikako nemojte prepeći.
Ispečen biskvit okrenuti na ocijeđenu kuhinjsku krpu, lagano odstraniti papir, potom ponovo okrenuti i zajedno sa krpom zarolati. Ostaviti da se potpuno ohladi.
Odmotati ga, premazati čime god poželite i ponovo zarolati. Posuti šećerom u prahu i rezati na kriške.
S njom nećete promašiti, mekana je i stvarno divna.
Mazati je možete čime želite, raznim džemovima, kremama, ja sam se odlučila za Linoladu, jer to kod mojih ukućana uvijek prođe :)
Biskvit:
- 7 jaja
- 7 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 2 kašike gustina
- 1 vanilin šećer
- malo ribane limunove korice (po želji)
Premaz:
- Linolada, Eurokrem, razni džemovi i kreme
- šećer u prahu za posipanje, a možete je preliti i čokoladnom glazurom
Cijela jaja miksati sa šećerom i vanilin šećerom na najjačoj brzini 15-tak minuta da postanu skroz pjenasta i svijetla.
Smanjiti mikser na najslabiju jačinu, pa kašiku po kašiku dodavati mješavinu brašna i gustina. Miksati vrlo kratko, tek da se brašno poveže sa smjesom.
Sipati na papirom obložen veliki pleh od rerne i peći na 190° oo 10-15 minuta (zavisno od rerne), ali ga nikako nemojte prepeći.
Ispečen biskvit okrenuti na ocijeđenu kuhinjsku krpu, lagano odstraniti papir, potom ponovo okrenuti i zajedno sa krpom zarolati. Ostaviti da se potpuno ohladi.
Odmotati ga, premazati čime god poželite i ponovo zarolati. Posuti šećerom u prahu i rezati na kriške.
Primjedbe
Objavi komentar