PIŠKOTE U DOMAĆOJ IZRADI
Prethodnih dana nakon svadbe konzumirale su se one "teške i jake" torte, kremasti kolači itd, pa sam danas napravila ove fine piškote uz kaficu, da se ipak malo zasladimo, a odmorimo stomak od "preslatkih kolača".
Probajte i vi, djeca ih obožavaju i pojest će ih još tople, sigurna sam :)
Sastojci:
Probajte i vi, djeca ih obožavaju i pojest će ih još tople, sigurna sam :)
Sastojci:
- 3 jaja
- 50-60 gr šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 2 kesice praha za puding (koristila sam lješnjak, a odlična je i vanilija..koristite onaj puding koji vam se dopada)
- šećer u prahu za posipanje
Rernu uključiti na 160-170°.
Isjeći dva lista pek papira veličine pleha i blago ih premazati uljem.
Odvojiti žumanjke i bjelanjke.
U bjelanjke dodati šećer i miksati da budu skroz čvrsti.
U žumanjke dodati vanilin šećer i miksati da dobije pjenastu strukturu, a zatim ih lagano umiješati u izmiksane bjelanjke.
Prah za pudinge prosijati preko smjese (da ne bi bilo grudvica) i lagano špatulom sjediniti u kompaktnu smjesu, pri tom pazeći da smjesa ne "padne".
Slastičarsku vrećicu puniti smjesom i okruglim nastavkom istiskivati piškote na nauljen papir sa razmakom između, vodeći računa da ih istiskate u visinu da budu deblje.
Prije pečenja ih posuti šećerom u prahu i peći 11 minuta. Ne više.
Ispečene lagano odvojiti od papira, redati na tanjir i posipati šećerom u prahu.
Postupak ponoviti sa preostalom smjesom.
Od ove količine sam dobila 24 piškote (srednje veličine), a ako radite manje imat ćete više komada.
NAPOMENA: Smjesu možete razmazati po papiru, ispeći i dobit ćete koru tj. podlogu za neki kolač ili ispeći dvije, sjeći na trake i napraviti tortu. Mekana je i stvarno dobra.
I presjek:
Primjedbe
Objavi komentar