nedjelja, 22. veljače 2015.

HRSKAVA PITA OD JABUKA

Najjednostavnija pita od jabuka, sa minimalnom količinom masnoće, šećer možete zamijeniti nekim zaslađivačem, koristite kore od crnog brašna i imate odličnu dijetalnu pitu ;)

Podrazumijeva se da ne pojedete previše :D

Napomena: Neću navoditi tačne količine šećera, jabuka, griza, cimet, jer će vam sve to zavisiti od broja kora u pakovanju.




Sastojci:


  • 500 gr kora za pitu od crnog brašna
  • šećer
  • vanilin šećer
  • jabuke
  • cimet
  • griz
  • ulje


Za jednu roladicu potrebno je 3 jufke, tako da obavezno prebrojte koliko kora vam dođe u pakovanju pa ćete znati koliko roladica ćete dobiti.

Za jednu roladu vam treba 1 jabuka.

Staviti koru, po njoj posuti 1 kašiku šećera, zatim pokapati uljem, pa staviti drugu koru, ponoviti postupak, a na treću koru ne stavljati ulje, nego izrendati jabuku uz rub kore, posuti sa par kašika griza, zatim 2-3 kašike šećera, kašičicom cimeta i čvrsto zarolati u roladu.

Redati u papirom obložen pleh sa razmakom između.
Na kraju premazati uljem sve rolade i peći na 180° 15-tak minuta da kore lijepo porumene.

Ispečenu pitu posuti šećerom u prahu i vanilin šećerom.

Sjeći na komade dužine cca 8 cm i poslužiti toplu ili hladnu.
Divno hrskava sa sočnom unutrašnjosti. Griz će pokupiti sok od jabuka i na taj način se dobije fantastična hrskavost.





Nema komentara:

Objavi komentar