GÖZLEME SA PEČENOM PAPRIKOM I SIROM


Nešto čemu se svi obradujemo su svakako gözleme!😀 Mogu se puniti čime želite, a odlične su i prazne.

Za doručak odlične! 😍😍😍👍🏻👌🏻

Pravila sam do sada razne kombinacije, a danas sam ih punila pečenim crvenim paprikama i rendanim sirom. Da se zadovolje svi ukusi, pola sam uradila tako, a pola samo sa sirom.😁





🍀Sastojci:

- 500 gr brašna

- 5 kašika maslinovog ulja

- 1 prašak za pecivo

- 1 kesica suhog kvasca

- 1,5 čajna kašika soli

- mlaka voda (količina po potrebi)


🍀Nadjev:

- 4-5 pečenih i oguljenih crvenih paprika roga

- 150-200 gr rendanog edamera


🍀 Premaz:

- 100 gr otopljenog maslaca


Sve sastojke za tijesto dobro izradite da dobijete srednje mekano, neljepljivo tijesto. Količina vode varira, ovisno od brašna, ps ćete sami procijeniti koliko vam treba. Tijesto pokrijte i ostavite da odmara 20 min.

Paprike isjeckajte.

Zatim ga podijelite na 10 loptica. 

Svaku lopticu razvaljati u krug prečnika cca 20 cm. Na jednu polovinu stavite izrezane pečene paprike i pospite sirom. Preklopite i dobro zalijepite krajeve. 

Tavu pomoću četkice premažite otopljenim maslacem i pržite gözleme sa svake strane po par minuta, s tim da kada ih okrenete i gornju stranu premažete maslacem. Redati jednu na drugu.

Poslužiti tople uz šolju jogurta ili mlijeka, a može i salata.

Sve preporuke da probate.

Veliki pozdrav svima! 💓😘

-----------------






Primjedbe

Popularni postovi