KUGLOF

Odličan kuglof, ali stvarno!👍❤️



Sastojci:

- 4 jaja
- 250 gr šećera
- 1 vanilin šećer
- 340 gr brašna
- 1 prašak za pecivo
- sok pola limuna
- 125 ml ulja
- 125 ml vode
- 50 gr suhog grožđa natopljenog u malo ruma

Prvo uključiti rernu na 200°.
Izmiksati cijela jaja uz postepeno dodavanje šećera da budu pjenasta. Dodati sok od limuna, vodu, ulje i vanilin šećer. Zatim smanjite miksee na najmanju brzinu i dodavati pomalo brašno pomiješano sa praškom za pecivo.
Na kraju kašikom umiješati suho grožđe.

Kalup za kuglof premazati maslacem i posuti brašnom. Istresti smjesu i staviti u zagrijanu rernu. Odmah smanjiti temperaturu na 160 i peći kuglof oko 50 minuta.



Ispečen kuglof ostaviti u kalupu 10-tak minuta, zatim ga okrenuti na tanjir za serviranje.
Obilno posuti šećerom u prahu.

Ukoliko ga želite ostaviti za sutra, ne posipajte šećer, nego još maaaalkice mlak kuglof stavite na pladanj za tortu i poklopite. Bit će svjež još 2-3 dana.

E sad možete uživati u ovom odličnom kuglofu.



Primjedbe

Popularni postovi