KUKURUZNA ZLEVANKA SA SIROM
Ovo je bio moj savršen doručak uz šolju mlijeka!
Koristila sam sjenički sir i okus je zaista bio fenomenalan.
Brzo, zdravo i jaaaako dobro.👌👍
Koristila sam sjenički sir i okus je zaista bio fenomenalan.
Brzo, zdravo i jaaaako dobro.👌👍
Sastojci:
- 2 jaja
- 1 kašičica praška za pecivo
- 120 gr kukuruznog brašna
- so
- 40 gr ulja
- 200 gr slanog sira
- 100 gr kefira ili tečnog jogurta
- ulje za premazati kalup
Pekla sam u kalupu za torte prečnika 24 cm!
Rernu uključiti da se ugrije na 200°C.
Kalup premazati uljem.
U zdjeli pomiješati kukuruzno brašno, so i prašak za pecivo, pa dodati jaja, ulje, polovinu pripremljenog sira i kefir.
Žicom dobro izmiješati da se dobije glatko tijesto.
Tijesto uliti u kalup, poravnati i odozgo utisnuti preostale komadiće sira.
Peći 30 minuta na 200° ili uz ventilator na 180°.
Provjerite stanje nakon 25 minuta, ako je boja zlatno-smeđa i ako se rubovi odvajaju, zlevanka je gotova.
Izvadite iz rerne i bar 10-tak minuta sačekajte prije rezanja.
Dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar