BUHTLE
Eh, nakon dužeg vremena uspjela sam se logirati na blog i idemo dalje. Mnogo recepata je ostalo nezabilježeno, ali idemo dalje.. :)
Krećemo sa predivnim buhtlama. Tijesto je savršeno i za kiflice, štrudle i krofne.
Krećemo sa predivnim buhtlama. Tijesto je savršeno i za kiflice, štrudle i krofne.
Tijesto:
500 gr brašna
1 cijelo jaje
2 žumanjka
Prstohvat soli
Ribana korica jednog limuna
1 dcl mlakog mlijeka
1 dcl mlake vode
50 gr šećera
1 kesica suhog kvasca
+
50-70 gr maslaca
Šećer u prahu za posipanje
Nadjev:
Džem, marmelada, čokolada, Nutella
U posudu staviti brašno, kvasac, prstohvat soli, dodati i sve ostale sastojke za tijesto i mikserom sa spiralnim nastavcima miksati malo duže da dobijete lijepo i podatno tijesto.
Pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti na toplom mjestu oko 30-40 minuta.
Nadišlo tijesto premjesiti na pobrašnjenoj podlozi, pa razvaljati oklagijom na cca 1 cm debljine.
Sjeći na kvadrate i na sredinu svakog kvadrata staviti kašičicu nadjeva.
Svaki kvadrat spojiti i dobro zalijepiti krajeve da nadjev ne bi curio prilikom pečenja.
Otopljenim maslacem premazati svaku buhtlu sa svih strana i redati u pleh koji ste također premazali maslacem. Ostaviti razmak između, jer će buhtle narasti.
Ostaviti ih pokrivene krpom da još jednom narastu.
Peći u rerni zagrijanoj na 180°C oko 30 minuta.
Još tople obilno posuti šećerom u prahu i poslužiti.
I to bi bilo to... Enjoy :)
Primjedbe
Objavi komentar