BRZA KAKAO TORTA
Ovaj recept je iznenadio mnoge jednostavnošću i brzinom pripreme. Skoro svaka domaćica ima ove sastojke u svojoj kući, pa preporučujem da probate. Divna, nježna struktura i zavodljiv okus :)
Mjera je čaša od 2 dcl!
Sastojci:
U posudi pomiješati mlijeko, šećer, ulje i kakao. Umutiti mikserom da se fino sjedini bez grudvica.
Podijeliti na dva dijela.
U jedan dio dodati brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer. Dobit ćete gušću smjesu kakva i treba biti.
Izliti u kalup promjera 24 ili 26 cm, koji ste prethodno nauljili i posuli brašnom.
Peći na 180° 20-tak minuta.
Provjeriti čačkalicom da li je kolač pečen, pa po potrebi produžiti vrijeme pečenja za oko 5 minuta.
Pečen kolač izvaditi iz rerne i odmah ga zaliti prvim dijelom smjese sa kakaom.
Neka odstoji par sati, a zatim ga isjecite i poslužite.
To bi bilo sve :)
Mjera je čaša od 2 dcl!
Sastojci:
- 1 čaša mlijeka
- 1 čaša šećera
- 1 čaša ulja
- 4 supenih kašika kakao praha (vrhom punih)
- 2 jajeta
- 1 čaša brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
U posudi pomiješati mlijeko, šećer, ulje i kakao. Umutiti mikserom da se fino sjedini bez grudvica.
Podijeliti na dva dijela.
U jedan dio dodati brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer. Dobit ćete gušću smjesu kakva i treba biti.
Izliti u kalup promjera 24 ili 26 cm, koji ste prethodno nauljili i posuli brašnom.
Peći na 180° 20-tak minuta.
Provjeriti čačkalicom da li je kolač pečen, pa po potrebi produžiti vrijeme pečenja za oko 5 minuta.
Pečen kolač izvaditi iz rerne i odmah ga zaliti prvim dijelom smjese sa kakaom.
Neka odstoji par sati, a zatim ga isjecite i poslužite.
To bi bilo sve :)
Primjedbe
Objavi komentar